weinor PergoTex Pure

weinor PergoTex Pure is het eerste vrijstaande systeem voor zonwering en weersbescherming van weinor. De nieuwe pergola-constructie kan onafhankelijk van de huisgevel worden ingezet – bijv. in de tuin als paviljoen. De kubistische bouwwijze, het bijzondere verlichtingsconcept en sierlijsten maken van het pergola-scherm een optisch hoogtepunt. Ook een gebruikswijze waarbij de constructie tegen de huisgevel aan staat, is mogelijk. 

Met zijn fraaie kubistische design en grote keuze aan uitrustingen is het pergola-scherm interessant voor opdrachtgevers, die veel waarde hechten aan een representatieve, optisch aantrekkelijke zonwering en weersbescherming. Maar ook voor andere doelgroepen is weinor PergoTex Pure interessant, omdat het pergola-scherm ook aan of voor de gevel gemonteerd kan worden.

Beproefde cabrioconstructie

weinor PergoTex Pure werd ontwikkeld op basis van het bestaande pergola-scherm weinor PergoTex II. Bij dit systeem vouwt een robuust en weerbestendig pvc-doek indien nodig per druk op de knop open en geeft betrouwbare zonwering en bescherming tegen regen en wind. Tegelijkertijd biedt het scherm in geopende toestand een sterk gevoel van buiten zijn. Dit principe heeft weinor nu uitgebreid, in een kubistische vorm gegoten en biedt het nu aan als vrijstaande variant. Dankzij de verticale constructie is voor het sluiten geen trapeziumelement aan de zijkant meer nodig. Het hoogwaardige pergola-scherm kan tot windkracht 6 uitgeschoven blijven. Regenwater wordt veilig via dakgoot en staanders afgevoerd. weinor PergoTex Pure kan niet alleen vrijstaand, maar ook aan de gevel of daarvoor worden gemonteerd. Dat is een groot voordeel bij gebouwen die onder monumentenzorg vallen of bij dik geïsoleerde gevels.

Innovatief verlichtings- en decoratieconcept

Naast de nieuwe kubistische vormgeving zijn optionele uitrustingsvarianten leverbaar, waarmee opdrachtgevers de weinor PergoTex Pure een individueel accent kunnen geven. Daartoe behoren bijvoorbeeld geïntegreerde, hoogwaardige kleur-LED-strips in staanders en attiek. Zo is de inzet van 48 verschillende kleuren en drie wittinten mogelijk. Met de weinor BiConnect-besturing kunnen de kleuren per handzender worden ingesteld en zelfs gedimd. De installatie kan compleet in een kleur stralen, maar het is ook mogelijk om voor afzonderlijke componenten afwijkende kleuren te kiezen. Ook een programma waarbij de kleuren automatisch continu wisselen, kan worden opgeroepen. En in de dwarslatten van het pvc-doek kunnen LED-spots met wit licht worden geïntegreerd. Voor attiek en staanders zijn bovendien vijf aantrekkelijke sierlijsten van geanodiseerd aluminium leverbaar.

Aantrekkelijke uitbreidingsmogelijkheden

Naast het verlichtings- en decoratieconcept kan weinor PergoTex Pure nog met meer hoogwaardige uitrusting worden uitgebreid. Zo is bijvoorbeeld een uitbreiding met verticale zonweringen af fabriek uitvoerbaar. Deze bieden zonwering, bescherming tegen verblinding en tegen wind van voren en van de zijkanten. Aangezien de zonwering compleet in het frame van het pergola-zonwering geïntegreerd wordt, is er geen cassette op het scherm zichtbaar. Alles oogt als uit één stuk. Bovendien kan de constructie aan alle zijden worden gesloten met de glazen schuifwand w17 easy van weinor, waardoor de klant nog beter beschermd wordt tegen weersinvloeden. De kubistische bouwwijze van de PergoTex Pure maakt de montage van de glaselementen aanzienlijk eenvoudiger. Last but not least kan ook de warmtestraler Tempura Quadra aan het frame worden bevestigd. Zo kan het vrijstaande pergola-systeem ook bij koeler weer worden gebruikt.

Verwachte marktintroductie in DE, AT, NL, BE, LUX: juli 2018