Dubbel comfort met Duette® shades van Erpé Zonwering

Bent u op zoek naar stijlvolle, verduisterende, transparante,zonwerende én isolerende raamdecoratie? Kies dan voor Duette gordijnen van Erpé Zonwering. Een Duettegordijn werkt op dezelfde manier als een plissé: de stof vouwt trapsgewijs op wanneer u het gordijn bedient. Duettegordijnen zijn, in tegenstelling tot de enkellaagse standaardplissé, dubbelgelaagd . En u raadt het al, hier geldt: meer = beter.

Duette® shades uitvoeringen

Doordat duettegordijnen uit twee lagen stof bestaan, ontstaat er een honingraatstructuur. Niet alleen fraai om te zien, maar ook heel praktisch want dit werkt isolerend.

Bij bredere breedtes en hoge hoogtes blijven de duettegordijnen ook beter in “shape”.

Had u er ooit bij stilgestaan dat een gordijn uw energierekening omlaag kon brengen en ergiebesparend werkt? Duettes doen dat. Evenals dat de twee lagen stof het omgevingsgeluid dempen. Handig toch?

Duette® shades assortiment

Erpé Zonwering biedt een ruim assortiment Duette-raamdecoratie: voor elke ruimte en iedere smaak. Dakraam?draai kiepramen. Geen probleem! Strak wit, een effen natuurtint of een vrolijk dessin voor de kinderkamer? Wordt geregeld!  Ook voor erker situaties zijn Duettegordijnen goed toepasbaar vanwege het slanke systeem welke goed aansluit in een hoek. topdown of bottum up,dag en nacht, spankabels. Het is duidelijk: Duettegordijnen van Erpé zijn verkrijgbaar in talloze kleuren, dessins, vormen en maten. En omdat gordijnen nu eenmaal sfeerbepalend zijn, is ook over de details goed nagedacht: de koorden zijn netjes in het doek verwerkt en de dubbelgelaagdheid maakt dat er geen gaatjes in de stof zichtbaar zijn. Zo krijgt uw woning een rustige, gebalanceerde uitstraling. Erpe vertegenwoordigd diverse merken, het huismerk is een kwaliteit vergelijkbaar met Luxaflex alleen de prijs is vriendelijker maar ook de collectie van Sunway en Verano is in de showroom te Soesterberg aanwezig, een ruim aabod in Duettegordijnen dus!

Bent u geïnteresseerd in Duettegordijnen? Erpé Zonwering biedt u de beste duettegordijnen voor de laagste prijs. Neem gerust (geheel vrijblijvend) contact op via 0346 – 351179 of breng en bezoek aan de showroom. De professionals van Erpé Zonwering staan u graag te woord.

Duette® shades

Duette® shades bestaan uit 2 lagen stof die samen een gesloten honingraatstructuur vormen.
Deze structuur geeft het product een aantal effectieve en functionele eigenschappen.
  • U kunt op stookkosten  besparen in de winter
  • Duette® shades reduceren warmteopname in de zomer
  • Duette® shades verbeteren de akoestiek en reduceren geluid uit de omgeving
Bespaar op stookkosten in de winter:

Uit onderzoek van Stichting Milieu Centraal blijkt dat Duette® shades het meest effectieve type raambekleding is om energie te besparen. De honingraatstructuur zorgt voor een stilstaande luchtlaag die isolerend werkt. Verduisterende Duette® shades hebben daarnaast een speciale isolerende aluminium coating aan de binnenzijde.
De potentiële besparingen zijn het grootst in combinatie met enkelglas in de winter. Bij de combinatie enkelglas met Duette® shades kan het warmteverlies tot wel 60% gereduceerd worden.
Bij de combinatie dubbelglas met Duette® shades kan het warmteverlies tot wel 46% verminderen. Het is lastig om concreet te zeggen wat dat voor de hoogte van de energierekening betekent, omdat iedere woning anders is en het gasverbruik van meerdere factoren afhankelijk is. In een gemiddelde woning met enkel glas kan de energiebesparing oplopen tot 18%. Daarnaast kan door de hogere binnentemperatuur de thermostaat nog een graadje lager, wat op jaarbasis nog zo’n 7% zou kunnen schelen.
 
Weer de warmte in de zomer:
In de zomer weren de Duette® shades de warmte van de naar binnen schijnende zon, door de goede reflectie van de zonnestraling. De warmteopname kan zelfs tot 78% gereduceerd worden. Zo blijft het in de zomer behaaglijk koel binnen. 
Bovendien beschermen Duette® shades uw interieur tegen verbleken door zonlicht.
 
Verbeter de akoestiek in huis
Duette® shades hebben een zeer hoog geluidsdempend vermogen. Zelfs in de moderne architectuur waarin veel beton, glas en metalen toegepast worden, zullen Duette® shades de akoestiek aanzienlijk verbeteren. Dit verhoogt het wooncomfort.